Προβολή όλων των 7 αποτελεσμάτων

Cinsaut Ροζέ

Ποικιλιακή σύνθεση: Cinsaut (Σενσό). Κατηγορία: Προστατευόμενη Γεωγραφική Ένδειξη Σέρρες, Ροζέ ξηρός. Θέση: Εμμανουήλ Παππάς Σερρών. Αμπελώνας: Γραμμικοί σε αμμοαργιλώδες έδαφος. Στρεμματική απόδοση: 1100 κιλά ανα στρέμμα (μέσος όρος). Οινοποίηση: Tα στέμφυλα παραμένουν με το χυμό για περίπου 10 ώρες. Mόλις ο χυμός αποκτήσει το επιθυμητό χρώμα διαχωρίζεται από τα στέμφυλα και συνεχίζετε η αλκοολική ζύμωση όπως και για τα λευκά κρασιά σε ψυχώμενες δεξαμενές. Οργανοληπτικά χαρακτηριστικά: Ένα πραγματικά ιδιαίτερο ροζέ κρασί που ξεχωρίζει χάρη στον αρωματικό του χαρακτήρα.Χρώμα τριανταφυλλί με ιωδίζουσες ανταύγειες. Μύτη φρουτώδης με πλούσια αρωματική έκφραση, διακριτική οξύτητα και εκφραστική επίγευση. Γευστικοί συνδυασμοί: Ψάρια, πουλερικά, κόκκινα κρέατα κατσαρόλας - σχάρας, κυνήγι. Σερβίρισμα: Στους 10 - 12 °C.

Merlot

Ποικιλία: Merlot. Κατηγορία: Προστατευόμενη Γεωγραφική Ένδειξη Σέρρες, Ερυθρός ξηρός. Θέση: Εμμανουήλ Παππάς Σερρών. Αμπελώνας: Γραμμικός υψόμετρο 250μ. Στρεμματική απόδοση: 1200 κιλά ανα στρέμμα. Οινοποίηση: Κλασική μέθοδος ερυθρής οινοποίησης σε ανοξείδωτες ψυχόμενες δεξαμενές με ελεγχόμενη θερμοκρασία στους 25-28°C. Έπειτα ακολουθεί η μηλογαλακτική ζύμωση. Παλαίωση: Για 12 μήνες σε δρύινα βαρέλια και 6 μήνες στην φιάλη για αναγωγική παλαίωση. Οργανοληπτικά χαρακτηριστικά: Οίνος με έντονο ερυθρό χρώμα και βιολετί ανταύγειες, πλούσια γεύση με ευχάριστες τανίνες, επίγευση πολύ μακράς διάρκειας και αρώματα κόκκινου κερασιού και βανίλιας. Οίνος με δυνατότητες εξέλιξης έως και 10 χρόνια. Γευστικοί συνδυασμοί: Χοιρινό, ψητά κόκκινα κρέατα, διάφορα πουλερικά στο φούρνο, κυνήγι με κόκκινες σάλτσες. Σερβίρισμα: Στους 16-18°C.

Αγκαθιά

Ποικιλιακή σύνθεση: Μοσχάτο Αλεξανδρείας- Ροδίτης Αλεπού. Κατηγορία: Προστατευόμενη Γεωγραφική Ένδειξη Σέρρες, Λευκός ξηρός. Θέση: Εμμανουήλ Παππάς Σερρών. Αμπελώνας: Γραμμικοί σε υψόμετρο 250μ. Στρεμματική απόδοση: 1100 κιλά ανα στρέμμα. Οινοποίηση: Με κρυοεκχύλιση 12 ωρών και αλκοολική ζύμωση σε ανοξείδωτες δεξαμενές σε θερμοκρασία 16-18°C. Παραμονή του αποζυμωμένου κρασιού στις οινολάσπες με ανάδευση κατά περιόδους. Οργανοληπτικά χαρακτηριστικά: Το κομψό αυτό πάντρεμα των ελληνικών ποικιλιών δίνει ένα από τα πιο ξεχωριστά διποικιλιακά κρασιά του Μακεδονικού αμπελώνα. Χρώμα λαμπερό αχνοκίτρινο και χρυσοπράσινες ανταύγειες, εκλεπτυσμένη οξύτητα του συνδυάζεται σε ένα πλούσιο και δυνατό στόμα, με ευγενικά και διακριτικά αρώματα που ερεθίζουν ευχάριστα την όσφρηση. Γευστικοί συνδυασμοί: Ψάρια, οστρακοειδή, λευκά κρέατα με άσπρες σάλτσες και με την άριστη οξύτητά του πιάτα της παραδοσιακής Ελληνικής κουζίνας. Σερβίρισμα: Στους 10 - 12 °C.

Ασύρτικο

Ποικιλιακή σύνθεση: Ασύρτικο. Κατηγορία: Οίνος Λευκός ξηρός. Θέση: Εμμανουήλ Παππάς Σερρών. Αμπελώνας: Γραμμικοί σε υψόμετρο 250μ. Στρεμματική απόδοση: 1200 κιλά ανα στρέμμα (μέσος όρος). Οινοποίηση: Κρυοεκχύλιση για 12 ώρες και αλκοολική ζύμωση στους 16°C. Ανάδευση με οινολάσπες για 2 μήνες. Οργανοληπτικά χαρακτηριστικά: Απαλό κίτρινο χρώμα με χρυσοκίτρινες ανταύγειες. Στη μύτη είναι ευχάριστο, με πλούσια πρωτογενή αρώματα εσπεριδοειδών. Εκλεπτυσμένη οξύτητα με εντυπωσιακή επίγευση. Γευστικοί συνδυασμοί: Ψάρια, πουλερικά, τυριά. Σερβίρισμα: Στους 10 - 12°C.

Βόρεια Γή Ερυθρό

Ποικιλιακή σύνθεση: Syrah-Cabernet Sauvignon-Cinsaut (Σενσό). Κατηγορία: Προστατευόμενη Γεωγραφική Ένδειξη Σέρρες, Ερυθρός ξηρός. Θέση: Εμμανουήλ Παππάς Σερρών. Αμπελώνας: Γραμμικοί σε αμμοαργιλώδες έδαφος. Στρεμματική απόδοση: 1100 κιλά ανα στρέμμα (μέσος όρος). Οινοποίηση: Κλασική μέθοδος ερυθρής οινοποίησης σε ξεχωριστές ανοξείδωτες ψυχόμενες δεξαμενές, για την κάθε ποικιλία, με ελεγχόμενη θερμοκρασία στους 25-28°C. Έπειτα ακολουθεί η μηλογαλακτική ζύμωση. Οργανοληπτικά χαρακτηριστικά: Το αποτέλεσμα των τριών ποικιλιών μας δίνει οίνο με βαθύ πορφυρό χρώμα και ένα σύνθετο μπουκέτο αρωμάτων των ποικιλιών. Γευστικά έχει πλούσια ισορροπημένη γεύση με πλούσιο σώμα και βελούδινη επίγευση. Γευστικοί συνδυασμοί: Κόκκινα κρέατα κατσαρόλας - σχάρας, κυνήγι. Σερβίρισμα: Στους 14 - 16 °C.

Βόρεια Γή Λευκό

Οίνος Λευκός Ποικιλιακή σύνθεση: Μαλαγουζιά - Ασυρτικο. Κατηγορία: Οίνος Λευκός ξηρός. Θέση: Εμμανουήλ Παππάς Σερρών. Αμπελώνας: Γραμμικοί σε υψόμετρο 250μ. Στρεμματική απόδοση: 1200 κιλά ανα στρέμμα (μέσος όρος). Οινοποίηση: Οι τρεις ποικιλίες οινοποιούνται χωριστά σε χαμηλές θερμοκρασίες. Το χαρμάνι τους μας δίνει ένα αρωματικό και ισορροπημένο οίνο με άριστη οξύτητα και ευχάριστη επίγευση. Οργανοληπτικά χαρακτηριστικά: Ένα άρτιο σύμπλεγμα τριών ποικιλιών, που προικίζει τo κρασί με βαλσαμικά και φρουτώδη αρώματα αρκετά μεγάλης έντασης. Χρώμα λαμπερό χρυσοκίτρινο, στόμα βελούδινο, με όγκο και ισορροπημένη, έντονη οξύτητα. Επίγευση φρουτώδης μεγάλου μήκους. Γευστικοί συνδυασμοί: Ψάρια, πουλερικά, τυριά, ριζότο και πιάτα με πλούσιες λευκές σάλτσες. Σερβίρισμα: Στους 10 - 12°C.

Μαγική Πλαγιά

Ποικιλία : Sauvignon Blanc. Κατηγορία: Προστατευόμενη Γεωγραφική Ένδειξη Σέρρες, Λευκός ξηρός. Θέση: Εμμανουήλ Παππάς Σερρών. Αμπελώνας: Γραμμικός σε ορεινές πλαγιές ύψους 280μ. με αμμώδες έδαφος. Στρεμματική απόδοση: 1200 κιλά ανα στρέμμα Οινοποίηση: Με κρυοεκχύλιση 12 ωρών και αλκοολική ζύμωση σε ανοξείδωτες δεξαμενές σε θερμοκρασία 16-18 °C. Παραμονή 2 μηνών με τις ψιλές οινολάσπες και με ανάδευση κατά περιόδους. Οργανοληπτικά χαρακτηριστικά: Οίνος φινετσάτος με λαμπερό χρυσοκίτρινο χρώμα, αρώματα εξωτικών φρούτων, άριστη οξύτητα και γεμάτη γεύση με ένταση που δημιουργεί ένα ευχάριστο οίνο για κάθε στιγμή. Γευστικοί συνδυασμοί: Θαλασσινά, ζυμαρικά, λευκά κρέατα, καπνιστά τυριά. Σερβίρισμα: Στους 10 - 12 °C.